Qəhvənin 3 faydalı xüsusiyyəti: Bu xəstəliyin riskini azaldır
29 mart 2024 10:08 (UTC +04:00)

Qəhvənin 3 faydalı xüsusiyyəti: Bu xəstəliyin riskini azaldır

Qəhvə əla tərkibə və potensiala malikdir.

Lent.az xarici mətbuata istindən xəbər verir ki, gündə 3 stəkan qəhvə içmək Alzheimer xəstəliyi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.

Bu xəstəlik daha da dəhşətlidir, çünki beynimizə təsir edir və həyatımızı əhəmiyyətli dərəcədə pisləşdirir. Hələ də effektiv müalicə rejimi yoxdur.

Bununla belə, bir sıra ekspertlər razılaşır ki, ən azı iki dəfə qəhvə içmək bu xəstəliyin riskini azaltmağa kömək edir.

İlk növbədə, qəhvənin metabolik prosesləri sürətləndirmək qabiliyyətini qeyd etmək lazımdır. Bundan əlavə, məşq zamanı bədənin yağ kütləsini daha səmərəli yandırmaq qabiliyyətidir.

# 1929
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar