Yağları itirmək və sağlam çəki saxlamaq istəyənlər üçün bitki yağı seçimi onların rifah yolunda mühüm rol oynayır.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, iki dietoloq Daniel Mörfi və Dr. Yelena Deşko xüsusi bitki yağının arıqlamağa necə kömək edə biləcəyinə aydınlıq gətiriblər.
Aralıq dənizi pəhrizinin təməl daşı olan zeytun yağı yalnız ləzzətli dadına görə deyil, həm də arıqlamaqda dəyərli varlıqdır. Bu çox yönlü yağ, ilk növbədə, arıqlamağa kömək etmək də daxil olmaqla, ürək üçün sağlam mono doymamış yağlardan ibarətdir. Mörfi deyir ki, bu mono doymamış yağlar balanslaşdırılmış pəhrizin bir hissəsidirsə, bədən yağını azaltmağa kömək edə bilər.
Doktor Deşko da zeytun yağının ürəyə faydalı mono doymamış yağlarla və xüsusi bir antioksidan növü olan polifenollarla zəngin olduğunu vurğulayır. Bu polifenollar iltihabı azaltmaq, xolesterol səviyyəsini artırmaq, qan təzyiqini azaltmaq və toxunulmazlığı dəstəkləmək kimi müxtəlif faydalardan məsuldur.
Yeməklərinizə və salat soslarınıza zeytun yağı əlavə etmək balanslaşdırılmış pəhrizin əsas hissəsidir. Normasında istifadə edildikdə və sağlam həyat tərzi ilə birləşdirildikdə, zeytun yağı arzuolunmaz yağlarla mübarizədə və sağlam bədəni qorumaqda dəyərlidir. Hər iki ekspert yüksək keyfiyyətli, üzvi, əlavə təmiz zeytun yağını, ideal olaraq düzgün istehsalçıdan seçməyi tövsiyə edir. Faydalarını qorumaq üçün bişirmə temperaturunu və qızartma vaxtını mümkün qədər aşağı saxlamaq vacibdir.