Ən sağlam bal növünü nə qədər inamla adlandırmaq istəsək də, təəssüf ki, bunu etmək mümkün deyil. İş ondadır ki, bu məhsulun bir çox çeşidi və onların da hər birinin özünəməxsus xüsusiyyətləri var.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən bir neçə bal növünü təqdim edir:
Qarabaşaq balı
Bu bal növü ən sağlam ballardan biri hesab olunur, çünki tərkibində çoxlu miqdarda zəruri vitaminlər var. Anemiya, vitamin çatışmazlığı, hipertoniya üçün çox faydalıdır və qan itkisindən sonra gücü bərpa etməyə kömək edir.
Linden balı
Bu bal növü də çox qiymətli hesab olunur. Mükəmməl qızdırma salan, tərlədən və bəlğəmgətirici kimi istifadə olunur. Onun bakterisid xüsusiyyətləri sadəcə əvəzolunmazdır, bu da onu hətta yanıqların və irinli yaraların müalicəsi üçün istifadə etməyə imkan verir.
Şirin yonca balı
Bu bal ABŞ-da çox məşhurdur, burada onun müalicəvi, qidalandırıcı, iltihab əleyhinə və ağrıkəsici xüsusiyyətləri təqdir olunur. Sinirləri sakitləşdirmək üçün də yaxşıdır və sidikqovucu xüsusiyyətlərə malikdir.
Akasiya balı
Bu balı tam şəffaflığı ilə tanımaq olar. Yalnız kristallaşdıqdan sonra ağımtıl və yağlı bir görünüş əldə edir. Onun mühüm faydalı xüsusiyyətləri ümumi gücləndirici təsir və yuxusuzluğa qarşı mübarizədə kömək edir. Tərkibindəki yüksək fruktoza sayəsində akasiya balı körpə və pəhriz qidası üçün uygundur. O, təkcə həzmi yaxşılaşdırmır, həm də allergiyaya qarşı tamamilə təhlükəsizdir.
Günəbaxan balı
Günəbaxan balı parlaq qızılı rəngə malikdir, həmçinin bir az turş dadı və şirin ətri var. Bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur və xüsusilə tənəffüs yolları, qan dövranı və həzm sistemlərinin xəstəlikləri üçün faydalıdır.
Bu, bal növlərinin yalnız kiçik bir hissəsidir - bal növləri çoxdur və hər birinin özünəməxsus faydalı xüsusiyyətləri və dəyəri var.