Çörəklə bağlı  yalnış fikirlər
01 mart 2024 12:12 (UTC +04:00)

Çörəklə bağlı yalnış fikirlər

Dietoloq Natalya Denisova çörəyin zərərləri haqqında yanlış fikirləri açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, hər şey çörəyin miqdarından və keyfiyyətindən asılıdır.

Onun sözlərinə görə, çovdar unundan hazırlanan çörək orqanizm üçün faydalıdır:

“Tərkibində daha çox vacib amin turşuları var. Çox şey üyüdülməsindən asılıdır. Nə qədər incə üyüdülsə, dəyəri bir o qədər azdır. Gündə 300 qrama qədər çörək yemək mümkündür. Bu vəziyyətdə, belə bir məhsuldan fosfor, maqnezium, B1, B2, PP vitaminləri və digər vacib elementləri əldə edə bilərsiniz. Cəmi 100 q çovdar çörəyinin (iki dilim) tərkibində 30-35 mq selen var. Bu gündəlik tələbatın 50%-dən çoxdur”.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 12333
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar