Dietoloq Qalina Volkova sağlamlıq üçün ən təhlükəli pəhrizi açıqlayıb.
Lent.az xarici mıətbuata istinadən xəbər verir ki, dietoloqun fikrincə, mono-dietlər və həddindən artıq aşağı kalorili pəhrizlər sağlamlıq üçün ən təhlükəlidir.
Bir qayda olaraq, qarabaşaq, alma və qarpız pəhrizlərində tez-tez istifadə olunan karbohidratlardır. Nəticədə bədənimiz orqanizm üçün vacib olan zülalları və yağları qəbul etmir.
- Kərə yağını düzgün dondurmaq: təzəliyi və dadı qorumağın SİRLƏRİ
- Hər kəs bu səhvi edir: Göbələyi soğanla necə dadlı qızartmaq olar?
- Xiyar və yerkökü ilə kremli salat: Sadə RESEPT
Mütəxəssis vurğulayır ki, gündəlik pəhriz bütün qidalardan ibarət olmalıdır: zülallar, yağlar və karbohidratlar.
“Kəskin aşağı kalorili bir pəhriz də təhlükəlidir. Enerji çatışmazlığı sağlamlığın pisləşməsinə və qidalanma pozğunluğuna gətirib çıxaracaq, nəticədə gözlənilən azalma əvəzinə çəki artıracaq”.