Bəziləri göbələkləri son dərəcə ağır yemək hesab edir, buna görə də nadir hallarda bişirir. Digərləri isə bunun sadəcə olaraq onların menyusuna zaman-zaman əlavə oluna bilən dadlı qida məhsulu olduğunu düşünür.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bununla belə, göbələklərin əla kimyəvi tərkibə malik olduğunu bilməyə dəyər.
Hansıları ən faydalı hesab olunur?
Ağ
Ən faydalı göbələk olması yəqin ki, heç kəsi təəccübləndirməyəcək. Porcini göbələklərinin bir çox faydası var. Porcini göbələkləri iltihabın qarşısını almaq və hətta xərçənglə mübarizə aparmaq üçün əla tərkibə malikdir. Qurudulduqda kimyəvi tərkibin daha güclü olur.
Çaqa
Bu göbələyi yalnız həkimlərlə məsləhətləşdikdən sonra istehlak etmək vacibdir, çünki əks göstərişlər var. Çaqanın xərçəngin qarşısını almaq üçün güclü bir vasitə olduğunu bilmək lazımdır. Bu göbələk həm də immunitet sistemini gücləndirmək üçün əla məhsuldur.
Chanterelles
Bu məşhur göbələklərin bu qədər sevilməsi boş yerə deyil: inanılmaz dərəcədə dadlı və sağlamdır. Chanterellesin üstünlüyü ondan ibarətdir ki, bütün qida maddələri bədən tərəfindən yaxşı və tez mənimsənilir. Chanterelles patogen mikroorqanizmlərə, zəhərli maddələrə və iltihaba qarşı bir vasitə kimi qəbul edilə bilər.