Alma əlçatan və sağlam meyvələrdən hesab olunur. Lakin nə qədər faydalı bilinsə də, əslində alma orqanizm üçün zərərlidir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, allergiyası olan insanlar alma istehlak edərkən daha diqqətli olmalıdır.
Bəs, nə vaxt alma yemək olmaz?
1. Alma allergiyaya səbəb olarsa.
2. Qastrit, kolit, mədə xorası, xolesistit və s. kimi xəstəliklərin kəskinləşməsi üçün.
3. Yüksək qlükoza səviyyəsi və ya diabet ilə. Bu hallarda qırmızı və sarı alma sortlarından uzaq durmaq məsləhətdir.
Həkimlər meyvənin görünüşünə və mənşəyinə xüsusi diqqət yetirməyi tövsiyə edir.
Ən faydalısı yerli alma növləridir. Xaricdən gətirilən bütün meyvələr rəf ömrünü uzatmaq üçün kimyəvi maddələrlə müalicə olunur.
Səthində cızıqlar və çatlar olan almalar təhlükəli ola bilər. Onlarda bağırsaq infeksiyaları və göbələklər çoxalda bilər ki, bu da son nəticədə zəhərlənməyə səbəb ola bilər.