
Bu ədviyyatların qarışığı virusları öldürür, immuniteti gücləndirir
Bəzi bitkilərin faydalı xüsusiyyətlərinə görə mütəmadi istifadə olunmalıdır. Hətta bir çimdik sadə ədviyyat immunitet sistemini gücləndirməyə, hüceyrə iltihabını azaltmağa, toksinlərin bədəndən təmizləməyə və arıqlamağa kömək edir.
Mətbəxdə ən çox yer alan ədviyyatlar haqqında oxuyun və onları sevimli yeməklərinizə əlavə etməkdən çəkinməyin!
Lent.az xarici KİV-ə istinadən həmin ədviyyatlar haqqında məlumat verir:
Rozmarin
Qədim dövrlərdə rozmarin bitkisi məhsuldarlığın, firavanlığın rəmzi hesab olunurdu. Hələ indi də bəzi ölkələrdə gənclərə xoşbəxtlik və firavanlıq üçün rozmarin çiçəyi vermək ənənəsi qorunub saxlanılmışdır.
Kəklikotu
Antioksidan aktivliyi baxımından E vitamini ilə bərabər olan çox faydalı bir bitkidir.
Zərdəçal(Sarıkök)
Bu, faydalı xüsusiyyətləri qiymətləndirilməməsi lazım olan zəncəfil ailəsinin bitkisidir. Ən son məlumatlara görə ədviyyatın tərkib hissəsi olan curcumin xərçəng hüceyrələrini məhv etməyə kömək edir.
Adaçayı
Soyuqdəymə və boğaz ağrısının öhdəsindən gəlməyə mükəmməl kömək edən ədviyyat.
İstifadəsi: Bu ədviyyatları eyni miqdarda goturub şüşə və ya saxsı qabda qarışdırın, yeməklərdə, salatlatda və ya suya qatıb istifadə edin.

Lamiyə Məmmədova
Oxşar yazılar

Azərbaycanlı alim: "Pandemiya ərəfəsində Azərbaycanda dünya miqyaslı heç bir kliniki tədqiqat aparılmadı"
6 mart 2021 , 12:44
Xərçəngin gözlənilməz XƏBƏRÇİSİ: barmaqlarınıza diqqətlə baxın
5 mart 2021 , 19:13
Şəkər xəstəliyi artıq adi hala çevrilib: bəs riskləri nədir? - Həkim CANLI YAYIMDA
5 mart 2021 , 16:19
Peyvənd vurduracaq vətəndaşlara MÜRACİƏT
5 mart 2021 , 13:31
Kartof düzgün saxlanılmayanda hansı xəstəliklər yarana bilər? –Qarşısını alma üsulları
5 mart 2021 , 12:50
Meymunların koronavirusa qarşı peyvəndlənməsi başladı
5 mart 2021 , 11:05
Dərini cavanlaşdıran, sızanaqların qarşısını alan içki
5 mart 2021 , 09:19
COVID keçirmiş ananın südü körpəni virusdan qoruyur?
4 mart 2021 , 19:40