İsveçin Lund Universitetinin tədqiqatçıları bitki mənşəli ət əvəzedicilərini daha iştahaaçan və daha çox həqiqi bifteklərə bənzətmək üçün bir üsul hazırlayıblar.
Lent.az xəbər verir ki, onların kəşfi barədə qurumun rəsmi saytında məlumat verilir.
Vegan təqlidi ət məhsulları düzgün çeynəmə hissi üçün lazım olan lif quruluşundan məhrumdur. Bu, istehlakçının gözündə belə qidaların cəlbediciliyini azaldır.
Texnoloqlar əzələ liflərinin teksturasına ən yaxın analoqu tapmaq üçün sarı noxud, lobya, yulaf və çətənə toxumu ilə təcrübə aparıblar. Ən yaxşı nəticələri çətənə toxumu, daha dəqiq desək, çətənə yağı istehsal edildikdən sonra qalan artıqda özünü göstərib. Qluten ilə birlikdə daha yaxşı dad keyfiyyəti təmin edilib.