Qaynadılmış yumurtaları daha uzun müddət saxlamaq üçün bişirmə zamanı qabığın çatlamasına yol verməmək lazımdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə danışan aşpaz Yuliya Arkhipova bunu necə edəcəyimizi izah edir.
Yumurtaları necə qaynatmaq olar ki, daha uzun müddət dayansınlar?
Birincisi, yeməkdən təxminən 30 dəqiqə əvvəl, yumurtalar soyuducudan çıxarılmalı və otaq temperaturuna qədər istilənməlidir.0
İkincisi, yumurtaları aşağı istilikdə qaynatmaq lazımdır. Güclü qaynama qabığın çatlamasına səbəb olur.
Üçüncüsü, tava böyük olmalıdır, buna görə də yemək zamanı yumurtalar bir-birinə daha az dəyəcək.
Pişirmə müddətinə gəlincə, yumurtaları 5-8 dəqiqə qaynar suda saxlamaq kifayətdir.