Naxışları itməyən,   kənarı açılmayan yumşaq ŞƏKƏRBURA –  Lent.az-ın MƏTBƏXİNDƏ
15 mart 2022 18:52 (UTC +04:00)

Naxışları itməyən, kənarı açılmayan yumşaq ŞƏKƏRBURA – Lent.az-ın MƏTBƏXİNDƏ

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik. 

Bu günün son, yəni “Torpaq” çərşənbəsi olduğunu nəzərə alaraq sizə bayram süfrənizin bəzəyi olan şəkərburanın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “Dadli metbexim” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin əvəzedilməz, çox ləzzətli şəkərbura reseptini sizinlə bölüşürük.

Lazım olan ərzaqlar: 

9 stəkan un

400 qram kərə yağı

300 qram xama

1 paket vanil

0,5 çay qaşığı duz

Bir çimdik maya

1 xörək qaşığı süd

2 yumurta sarısı, 1 bütöv

İçlik

400 qram qoz

2 xörək qaşığı şəkər

1 çay qaşığı hil 

Stəkanın ölçüsü 200 ml

90 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin    

Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz. 

Nuş olsun!


# 3714
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar