Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu günün son, yəni “Torpaq” çərşənbəsi olduğunu nəzərə alaraq sizə bayram süfrənizin bəzəyi olan şəkərburanın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “Dadli metbexim” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin əvəzedilməz, çox ləzzətli şəkərbura reseptini sizinlə bölüşürük.
Lazım olan ərzaqlar:
9 stəkan un
400 qram kərə yağı
300 qram xama
1 paket vanil
0,5 çay qaşığı duz
Bir çimdik maya
1 xörək qaşığı süd
2 yumurta sarısı, 1 bütöv
İçlik
400 qram qoz
2 xörək qaşığı şəkər
1 çay qaşığı hil
Stəkanın ölçüsü 200 ml
90 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!