Ən geniş yayılmış səhvlər hansılardır və onları necə asanlıqla aradan qaldırmaq olar ki, kotletlər həmişə yumşaq və şirəli alınsın.
Lent.az bu 3 üsulu təqdim edir:
Yumşaq və şirəli kotletləri necə bişirmək olar
Hətta təcrübəli evdar xanımlar belə bəzən təəccüblənirlər ki, niyə kotletlər bərk, quru və ya rezin kimi alınır. İlk baxışda farş hazırlamaq çox sadə görünür: ət, yumurta, soğan və ədviyyat. Lakin məhz kiçik nüanslar yeməyin necə alınacağını müəyyən edir. Kotletlərin həmişə puf və şirəli olması üçün nəticəni korlayan tipik səhvlərə yol verməmək vacibdir.
Kotletlərin bərk olmasına səbəb olan üç əsas səhv
1. Kıyılmış əti çox uzun müddət yoğurursunuz
Bir qaşıq və ya əlinizlə nə qədər güclü işləsəniz, ət bir o qədər sıx olar. Həddindən artıq yoğurma ağların qatılaşmasına və köftələrin incəliyini itirməsinə səbəb olur. Düzgün yol: qiymə ətini yalnız inqrediyentlər birləşdirilənə qədər qarışdırın, 40 saniyədən çox olmayaraq.
2. Çox çörək və ya un əlavə etmək
Kotletlərin yumşaq olması üçün bir çoxları farşa lazım olandan artıq çörək və ya suxarı əlavə edir. Lakin doldurucuların çoxluğu strukturu daha sıx edir və yeməyi quru göstərir.
Optimal nisbət: çörək miqdarı ətin həcminin 20%-indən çox olmamalıdır.
3. Kotletləri çox güclü odda qızartmaq
Yüksək temperatur səthi tez qızardır, lakin içi çiy qalır. Tam bişməsini gözləyənə qədər isə kotletləri qurudursunuz.
Düzgün üsul: əvvəlcə orta odda başlayın, sonra istiliyi azaldın və kotletlərin içinin rahat şəkildə bişməsinə imkan yaradın.