Bu ev üsulu ilə hazırlanan kəsmikli dondurma həm çox asan hazırlanır, həm də inanılmaz dərəcədə dadlıdır. Üstəlik, inqrediyentlər də hər evdə tapıla biləcək sadə məhsullardır. Yayda sərinləmək və uşaqları sevindirmək üçün əla seçimdir!
Lent.az bu resepti sizə təqdim edir:
Şəkər: 3 xörək qaşığı
Yumşaldılmış kərə yağı: 60 qram
Vanilli şəkər: 1 çay qaşığı
Şokolad: 100 qram (südlü, tünd və ya ağ – sizin seçiminizə görə)
Hazırlanma qaydası:
Kəsmiyi, yumşaldılmış kərə yağı, adi şəkər və vanilli şəkərlə bir qabda qarışdırın. Blender vasitəsilə qarışığı krem halına gələnə qədər çalın. Lövhənin (və ya bir sininin) üzərinə streç plyonka (qida üçün şəffaf örtük) sərib, kütləni konditer torbasına doldurun. Qarışığı nazik "kolbasa" formasında sıxın və formaya salın. Hazırladığınız kəsmikli hissələri 30 dəqiqəlik dondurucuya yerləşdirin. Soyuduqdan sonra içlərinə taxta şpajka daxil edin. Son olaraq üzərini əritdiyiniz şokoladla örtün. İstəyə görə üstünə qoz, badam, kokos və ya şəkərli bəzəklər səpə bilərsiniz. Daha yumşaq və qaymaqlı dondurma üçün qarışığa 1-2 xörək qaşığı xama və ya qatılaşdırılmış süd də əlavə edə bilərsiniz. Çiyələk, banan, böyürtkən kimi meyvə pürələri ilə dadını fərqli etmək də mümkündür.