Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Novruza iki gün qaldı. Bu gün bayram süfrənizin bəzəyi olan paxlavanın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “Ev Yeməkləri” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən ilk dəfə bişirənlər üçün asan və ideal paxlava reseptini sizinlə bölüşürük.
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmir üçün
800 qram un
400 ml süd (2 stəkan)
200 qram “Anchor” yağı
200 qramlıq xama
3 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı quru maya
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 paket vanil
İçlik üçün
600 qram qoz
400 qram şəkər tozu
1 çay qaşığı muskat cövüzü
1 paket vanil
Şərbət üçün
200 ml stəkanla
2 stəkan şəkər tozu
1 stəkan su
1 çay qaşığı limon suyu
Üzəri üçün
300 qram əridilmiş kərə yağı
2 ədəd yumurta sarısı + 1 ədəd bütöv yumurta + 2 çay qaşığı duru yağ
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!