Gül kələm, ağ şokolad... - qeyri-adi şorba RESEPTİ
09 dekabr 2025 14:59 (UTC +04:00)

Gül kələm, ağ şokolad... - qeyri-adi şorba RESEPTİ

0

İtalyan aşpazı və Qida şəbəkəsinin ulduzu Giada De Laurentiis şorbasına gözlənilməz bir inqrediyent əlavə edir: ağ şokolad. 

Lent.az bu resepti təqdim edir:

Büdcəyə uyğun super qida: avokado əvəzinə səhər nə yemək lazımdır

Giada yazır ki, şorbaya ağ şokolad əlavə etmək göründüyü qədər qəribə deyil. Ağ şokoladdan Şimali İtaliyada yeməkləri bitirmək və onlara məxmər parıltı vermək üçün istifadə olunur.

Onun sözlərinə görə, köntöy, ədviyyatlı salami və şokoladlı zəngin, bir qədər şirin tərəvəzlər arasındakı ziddiyyət həqiqətən zərif və dadlıdır. De Laurentiis tərəvəzləri (pırasa, kərəviz, cəfəri və gül kələm) orta odda bişirdikdən sonra inqrediyentləri hamarlanana qədər qarışdırır. Sonra şorbanı aşağı istilikdə sobaya qaytarır və şokolad əlavə edir (altı porsiya üçün 1/3 fincan doğranmış ağ şokolad).

Şokolad əriyənə qədər çalın. Sonra qızardılmış salamı əlavə edib limon suyu və zeytun yağı ilə yağlayır. De Laurentiis şorbanı toyuq və ya fındıq ilə birləşdirməyi tövsiyə edir. Sadə şəkildə də yeyilə bilər. Soyuq verilsə belə dadını saxlayır.

 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 322

Oxşar yazılar