Turşu kələmi hazırlamaq hər kəs üçün asan olacaq. Bunun üçün qışı gözləməyə ehtiyac yoxdur. Siz cəmi 3 günə xırt-xırtlı, şirəli və ətirli kələm əldə edəcəksiniz, heç bir çətin əməliyyata ehtiyac qalmadan.
Lent.az bu turşu reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər
Üçlitrlik banka üçün lazım olacaq:
Kələm - 1,5 kq
Yerkökü - 0,5 kq
Dəfnə yarpağı - 2 ədəd
Ətirli istiot dənəsi - 5-7 ədəd
Qara istiot dənəsi - 3-4 ədəd
İlıq su - 0,7 litr
Duz - 2 xörək qaşığı
Şəkər - 1 xörək qaşığı
İdeal kələm üçün üç sadə addım
Kələmi xüsusi doğrayıcıda doğrayın, yerkökünü isə rəndədən keçirin. Bu, teksturların mükəmməl uyğunluğunu təmin edəcək. Kələm və yerkökünü böyük qaba qoyub qarışdırın, amma sıxmadan xırtıldayan qalması üçün. Üçlitrlik bankada ilıq suya duz və şəkər əlavə edin, tam həll olunana qədər qarışdırın. Dəfnə yarpağını, ətirli və qara istiot dənələrini əlavə edin. Qarışdırılmış kələm və yerkökünü bankaya möhkəm basaraq yerləşdirin, lay-lay düzün. Bankanı tam doldurmağa çalışın. Bankanı bir qaba qoyun (suyun daşmasının qarşısını almaq üçün) və ağzını sərt bağlamadan plastik qapaqla örtün. 3 gün ərzində qıcqırmağa qoyun.
Tez turşuya salmanın əsas sirri
Kələmin mükəmməl alınması üçün onu hər gün taxta çubuq və ya çəngəllə dibinədək deşmək lazımdır. Bu sadə hərəkət mayalanma zamanı yaranan qazların çıxmasına kömək edir. Əks halda, kələmin dadı acımtıl ola bilər. Üç gündən sonra kələminiz hazır olacaq. O, ideal turşluğa və xırtıldayan teksturaya sahib olacaq. Bundan sonra onu saxlamaq üçün soyuducuya yerləşdirə bilərsiniz.