
Göbələkli şorbanı belə hazırlamısız? - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Bis-Dus Babayeva” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla göbələk şorbasının necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.
İçindəkilər:
500 qramgöbələk, 1 ədəd soğan, 400 qram qaymaq, 750 millilitr süd, 1 qaşıq yağ, duz, istiot.
Hazırlanma qaydası:
Ərzaqları doğrayırıq. Tavaya yağ və soğanı əlavə edib qovururuq. Soğanı qovurandan sonra göbələyi əlavə edirik. Göbələyin suyu çəkildikdən sonra qaymağı tökürük. Qaymaqla göbələk qaynadıqda südü əlavə edirik. Sonra duz və istiot əlavə edib, qaynağa düşəndə blenderlə əzirik. Şorba qatı olarsa, süd yenə əlavə etmək olar. Şorba bişdikdən sonra süfrəyə əlavə edirik.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

Balqabaq çiçəyi dolması: Bu yeməyi hazırlamaq üçün...
3 dekabr 2020 , 18:56
Evdə pişik saxlamağın insan sağlamlığına FAYDALARI
3 dekabr 2020 , 11:41
Kəklikotunun faydaları - Bu adamlar istifadə etməsin
2 dekabr 2020 , 19:54
Kefir immunitet sisteminə necə təsir edir? - Uşaqlar və yaşlılar...
2 dekabr 2020 , 17:05
"Maska taxarkən “nəfəsim çatmır, ürəyim sıxılır" deyənlərin DİQQƏTİNƏ
2 dekabr 2020 , 16:43
Çox nadir hazırlanan “Zərdə” şirniyyatı: Onun sevilmə səbəbi...
2 dekabr 2020 , 12:22
Türkiyədə qeyri-adi kənd: Kameralar nəyi çəkdi?
2 dekabr 2020 , 12:04