
Qış üçün badımcan konservi - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Bizim Mətbəxdən” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla badımcan konservnin resepti ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
Badımcan 2.5 kq, pomidor 2 kq, yaşıl şirin bibər 4 ədəd, qırmızı şirin bibər 2 ədəd, acı bibər 2 ədəd, sarımsaq 1 baş, soğan 2 ədəd orta ölçülü, bitki yağı 2 stəkan (badımcanları qızartmaq üçün), bitki yağı 1 armudu stəkandan 1 barmaq aşağı (soğanı qovurmaq üçün), duz 1 xörək qaşığı
Hazırlanma qaydası:
Ərzaqları yuyuruq, qabıqlarını soyub, doğrayırıq. Sonra bütün məhsulları bişiririk. Öncə badımcanları qızardırıq. Daha sonra qazana yağ töküb soğanları əlavə edirik. Yağda soğan bir az qovurulduqdan sonra bibərləri əlavə edirik. Daha sonra növbə ilə pomidoru azca qaynayandan sonra sarımsaqları əlavə edirik. Məhsulları birlikdə 5 dəqiqə bişirib, badımcanları da əlavə edirik. Badımcan yeməyi hazır olduqdan sonra bankalara yığıb ağzını möhkəm bağlayırıq. Daha sonra bankaları qazana yığıb 5-10 dəqiqə qaynadırıq və qış üçün sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

XƏBƏRDARLIQ: Yaxın saatlarda maqnit qasırğası başlayacaq
12 iyul 2025 , 12:29
"Sputnik Azərbaycan"nın rəhbərliyi FSB ilə əməkdaşlıq edib - BƏYANAT
12 iyul 2025 , 12:22
Sabah dəhşət isti olacaq
12 iyul 2025 , 12:12
Pul və ya miras: həftənin sonunda hansı BÜRCLƏRİN bəxti gətirəcək
12 iyul 2025 , 09:09
Çox çətin olacaq: 4 BÜRCƏ elə zərbə vurulacaq ki...
11 iyul 2025 , 18:38
XƏBƏRDARLIQ: Sabah günorta saatlarında çölə çıxmayın
11 iyul 2025 , 18:10
Süni intellektlə pəhriz yazanları nə gözləyir? - Canımızı "ChatGPT"yə etibar edə bilərikmi?
11 iyul 2025 , 17:12