
Armud cemini belə hazırlayın - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Qarışıq Mətbəx” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla armud ceminin resepti ilə tanış edəcəyik.
İçindəkilər:
2 kiloqram armud, 1 kiloqram şəkər tozu, yarım limon, 1 ədəd darçın çubuğu, 3 ədəd bardian (marketlərdə satılır)
Hazırlanma qaydası:
Armudları yuyuruq, saplaqlardan ayırıb, içini təmizləyirik. Sonra blenderlə əzib, şəkər tozu ilə qarışdırırıq. 2 saat kənarda saxlayıb ocağa qoyuruq. 5 dəqiqə qaynadıb ocağı söndürürük. Tam soyuduqdan sonra təkrar ocağa qoyuruq və yarım saat zəif odda qaynadıb ədviyyatları əlavə edirik. 10-15 dəqiqə birlikdə qarışdırıb ocaqdan götürürük. Bankalara doldurub sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

XƏBƏRDARLIQ: Yaxın saatlarda maqnit qasırğası başlayacaq
12 iyul 2025 , 12:29
"Sputnik Azərbaycan"nın rəhbərliyi FSB ilə əməkdaşlıq edib - BƏYANAT
12 iyul 2025 , 12:22
Sabah dəhşət isti olacaq
12 iyul 2025 , 12:12
Pul və ya miras: həftənin sonunda hansı BÜRCLƏRİN bəxti gətirəcək
12 iyul 2025 , 09:09
Çox çətin olacaq: 4 BÜRCƏ elə zərbə vurulacaq ki...
11 iyul 2025 , 18:38
XƏBƏRDARLIQ: Sabah günorta saatlarında çölə çıxmayın
11 iyul 2025 , 18:10
Süni intellektlə pəhriz yazanları nə gözləyir? - Canımızı "ChatGPT"yə etibar edə bilərikmi?
11 iyul 2025 , 17:12