621
19:30
26 Avqust 2019

Armud cemini belə hazırlayın - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Qarışıq Mətbəx” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla armud ceminin resepti ilə tanış edəcəyik.
İçindəkilər:
2 kiloqram armud, 1 kiloqram şəkər tozu, yarım limon, 1 ədəd darçın çubuğu, 3 ədəd bardian (marketlərdə satılır)
Hazırlanma qaydası:
Armudları yuyuruq, saplaqlardan ayırıb, içini təmizləyirik. Sonra blenderlə əzib, şəkər tozu ilə qarışdırırıq. 2 saat kənarda saxlayıb ocağa qoyuruq. 5 dəqiqə qaynadıb ocağı söndürürük. Tam soyuduqdan sonra təkrar ocağa qoyuruq və yarım saat zəif odda qaynadıb ədviyyatları əlavə edirik. 10-15 dəqiqə birlikdə qarışdırıb ocaqdan götürürük. Bankalara doldurub sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!