341
17:26
02 İyun 2019

Çiyələkli dondurmanı belə hazırlamısız? - Usta öz sirlərini açır - Lent.az-ın mətbəxi

Bu gün Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə mətbəximizdə sosial şəbəkədə "Bizim Mətbəxdən" adı ilə məşhur olan usta sizə çiyələkli dondurmanın xüsusi hazırlanma üsulunu təqdim edir:
Çiyələkli dondurmanın hazırlanması.
İçindəkilər
Qaymaq 1 stəkan (275ml)
Qatılaşdırılmış süd 1 banka
Çiyələkli krem şanti 1paket (icərisindəki 2 bağlamanın hamısı)
Çiyələk 250 qr
Hazırlanması:
Əvvəlcə çiyələkləri yaxşıca yuyub blenderdən keçiririk. Əzdiyimiz meyvəni soyuq qalması üçün soyuducuya qoyuruq. Sonra bir qab götürüb qaymağı əlavə edib bərkiyənə qədər qarışdırırıq və qatılaşdırılmış südü əlavə edib bir neçə dəqiqə çalırıq. Daha sonra krem şantini qatırıq bir az qarışdırıb əzilmiş çiyələkləri tökürük və məhsulları birlikdə bərkiyənə qədər qarışdırırıq. Dondurmanın artıq bərkidiyini hiss etdikdə qaba yığıb soyuducuya qoyuruq. 3-4 saat sonra soyuducudan çıxarıb qablara servis edə bilərsiz.
Onuda qeyd edək ki, məhsulu hazırlamaq üçün istifadə etdiyimiz qabı, qaymağı və mikserin başlıqlarını əvvəlcədən 20-25 dəqiqə soyuducuda saxlayırıq.
Hazırlayan hər kəsə nuş olsun!