Sinqapurun bitki mənşəli alternativ ət istehsalçısı Next Gen şirkəti investorlardan 10 milyon dollarlıq toxum sərmayəsi aldığını açıqlayıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən bildirir ki, şirkət gələn ay Sinqapur restoranlarında bitki mənşəli “Tindle” adlı toyuq markasını çıxaracağını da bildirib.
Next Gen bu sərmayənin bitki mənşəli qida texnologiyası şirkəti tərəfindən aldığı ən böyük toxum sərmayəsi olduğunu iddia edir.
“Next Gen”in ilk məhsulu olan Tindle Thy toyuq baraban çubuqlarına alternativ olaraq təklif olunur. Məhsulda su, soya, buğda, yulaf lifi, hindistan cevizi yağı və metilselüloz var. Ancaq toyuq kimi ləzzətinin açarı günəbaxan yağı və bitki mənşəli yağların xüsusi bir qarışığı olduğu ifadə edilir. Şirkət, Beyond Meat və Impossible Foods kimi adların yerləşdiyi sektorda toyuq sahəsində lider olmağı hədəfləyir.