Toyuq və hinduşka sərfəli qidalardır və sağlamlığını düşünənlər üçün uyğundur. Bununla belə, cəmiyyətdə sağlam məhsulların seçiminə yanlış münasibət var. Hansı daha faydalıdır?
Lent.az-ın məlumatına görə, mütəxəssislər bu suala cavab verərkən quş ətinin qida dəyəri onun növündən çox, toyuq və ya hinduşka cəmdəyindən asılı olduğunu qeyd edirlər.
Nə fərqi var?
Toyuq döşü, hinduşkanın eyni hissəsi ilə müqayisədə heç bir rəqabətə dözə bilməz.
Dərisi olmayan hinduşka ətində daha az xolesterin və daha çox dəmir var.
Əgər zülal tərkibi haqqında danışsaq, toyuq və hinduşka demək olar ki, eynidir.
Bu baxımdan, tünd toyuq əti hinduşkadan cəmi 3 qram aşağıdır.
Hinduşkanın digər bir üstünlüyü beyin sağlamlığı və yaddaş üçün faydalı olan xolin tərkibidir. Toyuqdan daha çox ehtiva edir.
Nəticə
Hər halda, toyuq və ya hinduşka əti qırmızı ətdən daha az sağlamlıq problemi yaradır.
Hindi və toyuq mal ətindən daha asan həzm olunur, hətta toyuq bu baxımdan bir az daha yaxşıdır.