Qəhvə  şəkər xəstəliyi riskini   azaldır: Düzgün hazırlanma qaydası
11 fevral 2025 17:54 (UTC +04:00)

Qəhvə şəkər xəstəliyi riskini azaldır: Düzgün hazırlanma qaydası

Şəkər və ya süni dadlandırıcıların əlavə edilməsi qəhvənin diabetə qarşı qoruyucu təsirini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Yeni bir araşdırma göstərir ki, qəhvə 2-ci tip diabetin inkişaf riskini azalda bilər, ancaq şəkər əlavə edilmədən istehlak edildikdə.

Lent.az xarici KİV-ə istinadla qəhvənin düzgün hazırlanma qaydasını  təqdim edir:

Alimlər müəyyən ediblər ki, adi qəhvə içənlər gündə hər fincan qəhvə diabetə tutulma riskini 10 faiz azaldır. Əvvəllər məlum olub ki, qəhvə içmək yaşla çəki artımını azaltmağa kömək edir, bu da öz növbəsində 2-ci tip diabetin inkişaf ehtimalını azaldır.

Bundan əlavə, içkinin tərkibində olan kofein və bitki birləşmələri iltihab əleyhinə təsir göstərir ki, bu da xəstəliklərin qarşısının alınmasına müsbət təsir göstərir.

Niyə şəkərdən imtina etməlisiniz?

Kalorisi yüksək olan şəkərli qəhvə yeməklər kimi toxluq hissi vermir. Nəticədə, bir insan digər qidaları yeyərək istehlak etdiyi kalori miqdarını azaltmır, bu da çəki və ümumi sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Süni dadlandırıcıların istifadəsi qəhvənin diabetdən qorunma qabiliyyətini azaltdığını da müəyyən etdi. Xüsusilə, onların əlavə edilməsi ilə xəstəliyin inkişaf riski hər fincan üçün yalnız 7 faiz azaldır. Buna görə də, nəyə üstünlük verdiyinizdən asılı olmayaraq - çay və ya qəhvə, içkilərində şəkərdən imtina etmək daha yaxşıdır. Tərkibində artıq çəkiyə kömək edən və əlaqəli xəstəliklərin riskini artıran boş kalorilər var.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 882

Oxşar yazılar