Bu  balıq növləri   orqanizm üçün ZƏRƏRLİDİR
15 aprel 2024 12:39 (UTC +04:00)

Bu balıq növləri orqanizm üçün ZƏRƏRLİDİR

Mütəxəssislər sağlamlıq üçün çox təhlükəli olan balıq növlərini açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, balıq qiymətli qida mənbəyidir və buna görə də bu məhsul qida rasionuna daxil edilməlidir. Lakin bəzi növlər çirklənmiş su obyektlərinə görə sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. Bu, təkcə ekoloji problem deyil, həm də insan sağlamlığı üçün də bir problemidir.

Çirkli sularda tutulan balıqlar ağır metallar toplamaq qabiliyyətinə malikdir. Çox vaxt civə və digər ağır metalları ehtiva edən qılınc balığı, köpəkbalığı, halibut, panqasius və tilapiya kimi balıqların istehlakı xüsusilə yüksək riskdir.

Bununla belə, daha təhlükəsiz balıq növləri də var. Məsələn, albacore və skipjack tuna daha az çirklənmiş hesab olunur. Tuna balığı seçərkən onun şirəsində konservləşdirilmiş versiyalara üstünlük verməlisiniz, çünki yağda ağır metal miqdarı daha yüksək ola bilər.

Bəzən bu təhlükəli balıq növlərini az miqdarda istehlak etməyin sağlamlığa heç bir ciddi təsiri olmasa da, müntəzəm istehlak zərər verə bilər.

Siyənək və skumbriya istehlak edilməsi tövsiyə olunan daha təhlükəsiz və daha sərfəli balıq variantları hesab edilir. Onlar həm konservləşdirilmiş, həm də təzə alına bilər.

# 2337
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar