Döş xərçənginə səbəb olan məhsullar –  SİYAHI
30 iyun 2021 05:16 (UTC +04:00)

Döş xərçənginə səbəb olan məhsullar – SİYAHI

İltihabı gücləndirən və döş xərçəngi ehtimalını 12 faiz artıran qidalar açıqlanıb.

Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, tədqiqatı İspaniyadakı Kataloniya Onkologiya İnstitutunun mütəxəssisləri aparıb.

Təcrübədə 318 mindən çox qadın iştirak edib. Alimlər 14 il ərzində onların qidalanma rasionunu müşahidə ediblər.

Nəticədə döş onkoloji xəstəliklərinin inkişaf ehtimalını artıran məhsulların siyahısı tərtib edilib. Həmin məhsullar bunlardır: şəkər, xüsusilə yüksək fruktozalı qarğıdalı şərbəti, zərif karbohidratlar, qızardılmış qidalar, emal edilmiş ətlər və doymuş yağlar.

Məlum olub ki, emal edilmiş ətin marqarinlə güclü təmizlənmiş çörəklə tez-tez istifadəsi, həmçinin şirin qazlı suların istifadəsi iltihabi reaksiyanın kəskin artmasına səbəb ola bilər. 

Bu cür proseslər döş xərçəngi inkişaf riskini artırır, həmçinin otoimmün xəstəliklər, ürək-damar problemləri, piylənmə, diabet və digər onkologiya növlərinə səbəb olur.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3283

Oxşar yazılar

Yumurtalı kartofun  bilmədiyimiz FƏSADLARI

Yumurtalı kartofun bilmədiyimiz FƏSADLARI

17 may 2025 , 19:05
Tünd şokolad qan təzyiqini endirir

Tünd şokolad qan təzyiqini endirir

15 may 2025 , 15:50
Çay və şokolad qan təzyiqinin  azaldılmasına yardımçı ola bilər

Çay və şokolad qan təzyiqinin azaldılmasına yardımçı ola bilər

15 may 2025 , 05:33
Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

5 aprel 2025 , 18:16
Ürəyinizi  bütün xəstəliklərdən   qoruyan QİDA

Ürəyinizi bütün xəstəliklərdən qoruyan QİDA

14 fevral 2025 , 17:43
Daha  yavaş qocalmaq   üçün QOZ YEYİN

Daha yavaş qocalmaq üçün QOZ YEYİN

12 fevral 2025 , 14:41
Qreyfrut yeyəndə  orqanizminizdə   nə baş verir?

Qreyfrut yeyəndə orqanizminizdə nə baş verir?

7 fevral 2025 , 14:28
Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

6 fevral 2025 , 11:45