Dəfnə yarpağı şorbada  nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir
08 yanvar 2024 11:25 (UTC +04:00)

Dəfnə yarpağı şorbada nə qədər bişirilməlidir? – 90 faiz səhv edir

Şorbanı dadlı etmək üçün dəfnə yarpağının vaxtında əlavə edilməsi son dərəcə vacibdir. Hətta təcrübəli evdar qadınlar da bəzən bu məsələdə səhvlərə yol verirlər.

Lent.az şorba hazırlayarkən dəfnə yarpaqlarından istifadənin əsas qaydalarını təqdim edir:

Dəfnə yarpaqlarını şorbaya necə əlavə etmək olar? 

Birincisi, peşəkar aşpazlar şorbaya əlavə etməzdən əvvəl dəfnə yarpağını yaxşıca yumağı məsləhət görür. Və ya qaynar su ilə qaynada bilərsiniz.

İkincisi, şorba hazır olmadan bir neçə dəqiqə əvvəl dəfnə yarpağı əlavə etməlisiniz. 

Şorbanın aromatik olması üçün dəfnə yarpağı 10-15 dəqiqə qaynadılmalıdır.

Bir çoxları bişdikdən sonra şorbadan dəfnə yarpağı çıxarıb-çıxarmamağı da maraqlandırır. Bu isə istəyə görə həyata keçirilir. Belə ki, çıxarıla da bilər, çixarılmaya da. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 29157
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar