Tanınmış aşpaz Mary Frensis dadlı kartof püresi hazırlamağın bəzi sirlərini açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, bu yeməyin ləzzətli olmasındakı birinci sirr düzgün kartof seçimidir.
Aşpaz bildirib ki, kartofunuzu seçmək və düzgün bişirmə qaydalarına riayət etmək sizə restoran keyfiyyətində kartof püresi hazırlamağa kömək edəcək.
Kartof püresi ucuz, dadlı və çox doyurucu bir yeməkdir. Birdən çox kartof çeşidindən istifadə etmək daha yaxşıdır. Optimal tutarlılıq üçün həm mumlu, həm də yüksək nişastalı kartofu sınayın.
Sonra kök tərəvəzləri yaxşıca yuduğunuzdan əmin olun. Üçüncüsü, qaynar su istifadə etməyin. Kartofları soyuq suya qoyun - tədricən isitmə onların bərabər şəkildə bişirilməsinə kömək edəcək.
Aşpaz suyu duzlamağı və temperaturu sabit saxlamağı da məsləhət görür. Əgər kartof yüksək odda bişirilsə, parçalanacaq.
O, pürenin isti və hamar olmasını təmin etmək üçün əlavə etməzdən əvvəl südün isidilməsini də tövsiyə edir. Eyni zamanda, yağ soyuq olmalıdır. Yeməyin ipək kimi olması üçün onu tədricən qarışdırın.