Kartof püresi insanlar arasında populyar yeməklərdən biridir. Çünki bu yemək iştahaaçandır və ət, tərəvəz kimi qidalarla yaxşı gedir. Ancaq pürenin ciddi bir çatışmazlığı var. Bu yeməyi hazırlamaq adətən çox vaxt aparır.
Lent.az xəbər verir ki, kiçik hiylə ilə bişirmə prosesini əhəmiyyətli dərəcədə sürətləndirmək olar.
Yeməyi bişirməkdə bəlkə də ən uzun mərhələ kartofun qaynadılmasıdır. Bu prosesi sürətləndirmək üçün birincisi, soyulmuş kartofu kiçik parçalara ayırmaq, onları bir qazana yerləşdirmək və su əlavə etmək lazımdır. Soyulmuş və doğranmış tərəvəz 5 dəqiqə soyuq suda dayanmalıdır.
Sonra tavanı sobaya qoymalı, ocağı yandırmalı və qaba bir parça kərə yağı atmalısınız.
Yağlı məhsul tez əriyəcək və mayenin səthində bir qat yaradacaq. Bunun sayəsində kartof çox tez hazır olacaq. Hətta 8-10 dəqiqə ərzində proses başa çata bilər.