Ləzzətli və fərqli alternativlər axtaranlar üçün bu günkü menyu əla seçim olacaq. Dadını çox bəyənəcəyiniz, hazırlanması asan və bir-birini tamamlayan yeməklər bu menyuda yer alır. Əgər “Axşam nə bişirim, bu gün nə yeyək"? deyirsinizsə, bu menyu tam sizə görədir.
Lent.az bu reseptləri təqdim edir:
Menyuya daxildir:
Toyuq (və ya qoyun əti) ilə toy mərcimək şorbası
İspanaqlı yemək
Mövsümi salat
Soyuq paxlava
Mərcimək şorbası RESEPTİ
Lazım olan ərzaqlar:
2 litr ət suyu
250 qram qoyun əti
1 stəkan un (125 qram, silmə dolu)
1 yemək qaşığı kərə yağı
Yarım yemək qaşığı duz
2 çay qaşığı qırmızı istiot
Tərbiyəsi üçün:
2 yumurtanın sarısı
1 ədəd limonun suyu
Hazırlanması:
Əti kub formasında doğrayıb suda bişirin. Unu bir stəkan soyuq ət suyuyla qarışdıraraq bulamac halına gətirin. Qalan ət suyunu qaynadın və bişmiş əti onunla birləşdirin. Hazırladığınız bulamacı yavaş-yavaş qarışdıraraq əlavə edin. Duzunu əlavə edib 10 dəqiqə daha bişirin. Sonra terbiyesini əlavə edin. Üzərinə qızdırılmış kərə yağı və qırmızı istiot tökərək servis edin.
İspanaq yeməyi RESEPT
Lazım olan ərzaqlar:
1 kq ispanaq
1 baş soğan
Yarım çay stəkanı düyü
2 yemək qaşığı duru yağ
1 yemək qaşığı tomat pastası
Duz, qara istiot, pul bibər
Hazırlanması:
İspanaqları yaxşıca təmizləyin. Soğanı doğrayıb yağda qovurun. Salçanı əlavə edib bir az daha qovurun. İspanaqları əlavə edib suyunu salıb çəkənədək qovurmağa davam edin. Yuyulmuş düyünü, duz və ədviyyatları əlavə edin. 1 stəkan qaynar su əlavə edib, qapağını örtərək düyü yumşalana qədər bişirin. İsti halda, yanında qatıqla servis edə bilərsiniz.
Mövsümi salat RESEPTİ
Lazım olan ərzaqlar:
Yarım qırmızı kələm
2 yerkökü
1 ədəd kahı (marul)
3–4 yemək qaşığı konserv qarğıdalı
Yarım dəstə roka
Yarım dəstə cəfəri
Duz, limon suyu, zeytun yağı
Hazırlanması:
Kahını yuyub dörd yerə bölün. Qırmızı kələmi incə doğrayıb üzərinə limon suyu və duz əlavə edib ovun. Yerkökünü sürtgəcdən keçirin. Roka və cəfərini yuyub qurulayın. Böyük servis boşqabında kahı dilimlərini çiçək formasında düzün. Ətrafına növbə ilə yerkökü və qırmızı kələm yerləşdirin. Qarğıdalını üstünə səpin, roka və cəfərini ortasına düzün. Limon suyu və zeytun yağı əlavə edib servis edin.
Soyuq paxlava RESEPTİ
Lazım olan ərzaqlar:
1 paket paxlavalıq yuxa
250 qram kərə yağı
1 çay stəkanı duru yağ
Arası üçün:
1 stəkan çəkilmiş fıstıq
Üzəri üçün:
1 çay stəkanı bitter şokolad
Yarım çay stəkanı şəkər
Şərbəti üçün:
5 stəkan süd
2 stəkan şəkər
Hazırlanması:
Şərbəti hazırlayın: süd və şəkəri birlikdə qaynadın, sonra az odda 15 dəqiqə bişirin. Kərə yağı ilə duru yağı əridin. Qabı yağlayın, yuxaları üç qat-üç qat düzün, hər 3 qatdan bir yağlayın. 15-ci qatda fıstıq səpin. Şokolad, şəkər və fıstığı qarışdırıb incə doğrayın, üstünə səpin. Daha 15 qat yuxa eyni qayda ilə düzülüb, təkrar fıstıq və şokolad qarışığı əlavə edin. Son qatı da eyni qaydada tamamlayıb, qalan yağı səpin və dilimləyin. Əvvəlcədən 180°-yə qədər qızdırılmış sobada qızaranadək bişirin. Şirniyyat soyuduqdan sonra üstünə soyuq şərbəti gəzdirin, şokolad-fıstıq qarışığını səpin.