Xurmanın müxtəlif xüsusiyyətlərini bilməyən insanlar büzücü daddan qurtulmağa kömək edən fəndlərdən xəbərdardırlar.
Yetişməmiş xurma tart dadını verə bilər. Ancaq hər şeyi yoluna qoya bilərsiniz.
Lent.az-ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, dadı yaxşılaşdırmağın ən məşhur yolu giləmeyvə tam yetişənə qədər gözləmək və ya giləmeyvələri dondurucuya qoymaqdır.
Hətta yetişməmiş meyvələr də soyuğun təsiri ilə yeməli olur.
Başqa bir hiylədən istifadə edə bilərsiniz.
Xurmanı yeməzdən əvvəl bir neçə saat isti suya qoymağa çalışın.
Yeməkdən əvvəl sadəcə çaydandan giləmeyvə üzərinə qaynar su töksəniz, daha sürətli olar.
Ancaq sürətli üsulların bir ümumi çatışmazlığı var - xurmanın tərkibindəki C vitamini istiliyə dözmür.
Buna görə də, giləmeyvənin bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq istəyirsinizsə, onu bir çantaya bir alma və ya banan ilə birlikdə qoyun.
Bu hiylə istənilən meyvənin yetişmə prosesini aktivləşdirir.