Heyva: Faydaları və zərərləri
03 dekabr 2024 11:06 (UTC +04:00)

Heyva: Faydaları və zərərləri

Vitaminlərin və mikroelementlərin yüksək tərkibinə görə meyvə ürək-damar sistemi üçün xüsusilə faydalıdır.

Lent.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, o, qan damarlarının divarlarını gücləndirir, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, aterosklerozun inkişafının qarşısını alır, həmçinin ürəyə yükü azaldır və qan təzyiqini normallaşdırır. Rasionunuzda olan heyva insult, infarkt və digər ürək və damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir, buna görə də yaşlı insanların yeməsi zəruridir.

Bütün faydalı xüsusiyyətlərə baxmayaraq, heyvanın istifadəsi bəzi kateqoriyalı insanlar üçün əks təsir edicidir. Məsələn, fərdi dözümsüzlük, mədə turşuluğunun artması, xroniki qəbizlik və bağırsaq iltihabı ilə.

Həmçinin qan laxtalanması artmış insanlar üçün və ana südü verilən zaman ehtiyatla heyvanın rasiona daxil edilməsi tövsiyə olunur. 

Mənfi nəticələrin qarşısını almaq üçün heyva toxumlarını çıxarmaq lazımdır, çünki onların tərkibində mədədə hidrosiyanik turşuya çevrilə bilən nitrillər var. Toxumlar az miqdarda zərərli deyil, lakin yeməkdə onlardan yayınmaq yaxşıdır. Bundan əlavə, çiy heyva qırtlağın və səs tellərinin qıcıqlanmasına səbəb ola bilər, ona görə də onu bişirmək və ya qaynatmaq lazımdır.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1851
avatar

Oxşar yazılar