Yağlı qidaların zərərləri ilə yanaşı, faydaları da var.
Lent.az xəbər verir ki, bu barədə kardioloq Olqa Bokeriya danışıb.
Onun sözlərinə görə, bədənin yaxşı işləməsi üçün yüksək keyfiyyətli yağlara ehtiyacı var. Onlar beynin, ürəyin, qan damarlarının sağlamlığını və əksər hormonların istehsalını dəstəkləyirlər.
Həkim qeyd edib ki, problem daha çox yağlı qidalarda deyil, insanın hansı piyi qəbul etməsindədir. Beləliklə, monodoymamış və çox doymamış yağlar qanda aşağı sıxlıqlı lipoproteinlərin səviyyəsini azaldır. Onlar balıq, qoz və toxumlarda, o cümlədən günəbaxan və küncüt toxumlarında olur. Fındıq, meyvələr, avokado və qırmızı ətdə olan yağlar da faydalıdır.