Yaşıl şirə sağlam səhər içkisi kimi fitnes həvəskarları arasında populyarlıq qazanıb.
Lent.az-ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, “Eatfitrepat”ın qurucusu, dietoloq Ruçi Şarma bildirib ki, günə bir stəkan yaşıl şirə ilə başlamaq yaxşıdır. Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər təbii olaraq qida maddələri ilə zəngindir və onları şirə şəklində içmək orqanizmin pH səviyyəsini balanslaşdırmağa və uzunmüddətli enerji təmin etməyə kömək edə bilər. İçki iltihabı azaltmaq, həzmi yaxşılaşdırmaq, enerji səviyyələrini artırmaq və parlaq dərini təşviq etmək potensialı ilə tanınır.
Bununla belə, dietoloq qeyd edib ki, mümkün zərərləri xatırlamaq vacibdir. Yaşıl şirədə xroniki böyrək xəstəliyi və ya digər böyrək xəstəlikləri olan insanlar üçün zərərli ola bilən oksalatlarda yüksəkdir. Şarma bu cür vəziyyəti olan insanlara müntəzəm olaraq yaşıl şirə içməkdən çəkinməyi tövsiyə edir. Bundan əlavə, yaşıl şirədə adətən qan şəkərinə nəzarət üçün vacib qida olan lif və zülal da azdır. Beləliklə, diabetli insanların yalnız yaşıl şirəyə güvənməyindənsə, bütün tərəvəzləri yemələri daha yaxşıdır.
Nəhayət, yaşıl şirə sağlamlığa fayda verə bilsə də, onu pəhrizinizin müntəzəm hissəsinə çevirməzdən əvvəl fərdi sağlamlıq xüsusiyyətlərini nəzərə almaq vacibdir. Bir sağlamlıq mütəxəssisi və ya qeydiyyatdan keçmiş bir dietoloqla məsləhətləşmə fərdi tövsiyələr verə bilər. Yemək seçimlərindəki mülayimlik və müxtəliflik sağlam qidalanmanın açarıdır və bütün tərəvəzlər və digər qida ilə zəngin qidaların balanslı birləşməsini daxil etmək ümumi sağlamlığı təşviq edə bilər.