Alimlər qocalmanı ləngitmək üçün sadə üsul tapıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, porcini göbələkləri müntəzəm istifadə edildikdə qocalma prosesini ləngidir. Ancaq onları düzgün şəkildə yemək vacibdir.
Üstəlik, bu məhsulun tərkibindəki komponentlər zədələnmiş hüceyrələri sözün əsl mənasında "cavanlaşdıra" bilir.
Göbələklərin tərkibində sərbəst radikalları sovuşdurmağa qadir olan erqotionin və glutatyon kimi antioksidantlar var. Bu sərbəst radikalların mövcudluğu qocalmanın müxtəlif təzahürləri ilə əlaqələndirilir və onlar həm də onkologiya, ürək-damar xəstəliyi və Alzheimer xəstəliyinin inkişafında bir amil ola biləcəyi deyilir.