Qəhvə bir çox sağlamlıq faydası olan inanılmaz dərəcədə məşhur içkidir. Ancaq az adam bilir ki, qəhvənin hazırlanma üsulu sizin fincan qəhvənizdə hansı faydalı maddələrin olmasına böyük təsir göstərir. Qəhvəni bir çox sağlamlıq mənbəyi edən kafestol və kahveol kimi yağda həll olunan birləşmələrdir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qəhvədən olan kafestol və kahveol bədənin idrak funksiyalarına faydalı təsir göstərir, beyinə və xərçəng, iltihab, diabet riskini azaltmağa kömək edir, həmçinin qaraciyəri qoruyur.
Ən maraqlı fakt odur ki, Arabica paxlalarında Robusta paxlalarından iki dəfə çox bu birləşmələr var. Bütün bu faydalı birləşmələri qəhvənizdən çıxarmaq istəyirsinizsə, o zaman türk qəhvəsi və ya fransız qəhvəsi kimi bu yağda həll olunan birləşmələri saxlamayan dəmləmə üsulundan istifadə etməlisiniz. Bu üsullar ən effektivdir.
Bundan əlavə, az miqdarda yağda həll olunan birləşmələrin keçməsinə imkan verən bir metal filtr istifadə edilə bilər. İstənilən halda, qəhvənizdən maksimum fayda əldə etmək istəyirsinizsə, bu vacib birləşmələri ən səmərəli şəkildə çıxaran dəmləmə üsullarını seçin.
Ancaq unutmayın ki, bütün qəhvələr bərabər yaradılmır. Sağlam bir içkinin bütün faydalarından istifadə etmək istəyirsinizsə, kafestol və kahveol ilə zəngin olan Arabica paxlasını seçin. Odur ki, bu məsləhətlərə əməl edin və səhər qəhvənizdən nəinki həzz alın, həm də vücudunuz üçün maksimum sağlamlıq faydaları əldə edin.