Hər gün  limon və bal ilə su içmək   nələrə səbəb olur?
08 fevral 2024 15:13 (UTC +04:00)

Hər gün limon və bal ilə su içmək nələrə səbəb olur?

Limon və balın birləşməsi bir çox xəstəliklər, eyni zamanda, arıqlamaq üçün güclü bir vasitə hesab olunur. Mütəxəssislər deyirlər ki, bu içki həqiqətən orqanizmə kompleks təsir göstərir, immunitet sistemini gücləndirməyə və dərini cavanlaşdırmağa kömək edir. Ancaq belə bir içki bütün gözləntilərinizi qarşılaya bilməyəcək.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Dr.Anasvara Laşmi bu içkinin bütün müsbət və mənfi cəhətlərini ətraflı şəkildə açıqlayır.

Müsbət tərəflər:

1.İmmunitet sistemini gücləndirin: Limonun tərkibindəki yüksək miqdarda C vitamini soyuqdəymələrin qarşısının alınmasında mühüm rol oynayaraq immunitet sistemini aktivləşdirir.

2.Boğaz ağrısını aradan qaldırın: Balın antiseptik xüsusiyyətləri boğaz ağrısını aradan qaldırır.

3.Nəmləndirmə: Qarışıqdakı suya görə bədənin nəmləndirmə səviyyələrinin əhəmiyyətli dəstəyi, xüsusilə qışda lazımdır.

4. Qida maddələri: Limonun tərkibindəki antioksidantlar və balın antibakterial xüsusiyyətləri ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırmağa kömək edir.

5. Mədə-bağırsaq sağlamlığı: Limonun turşuluğu həzmi stimullaşdırır və bal bağırsaq sağlamlığını dəstəkləmək üçün bir prebiyotik rolunu oynayır.

6. Metabolizmə dəstək: Tədqiqatlar limon və balın maddələr mübadiləsinə mümkün təsirlərini göstərir, yağların parçalanmasını təşviq edir və enerji mübadiləsini dəstəkləyir.

7. İştahı tənzimləyir: Limon və balın birləşmiş təsiri iştahı idarə etməyə, toxluq hissini təşviq etməyə və çəkini idarə etməyə kömək edir.

Mənfi tərəflər:

1.Diş sağlamlığı: Limonun yüksək turşuluğu, həddindən artıq istehlak edildiyi təqdirdə diş minasına mənfi təsir göstərə bilər. İstifadədən sonra ağzınızı yaxalamaq məsləhətdir.

2.Allergiya: Sitrus meyvələrinə və ya bala qarşı allergiyası olan insanlara bu qarışığı qəbul etməmələri məsləhət görülür.

3.Şəkər tərkibi: Balın həddindən artıq istehlakı kalori qəbulunun artmasına səbəb ola bilər. Diabet xəstələri diqqətli olmalıdırlar.

4.Turşuluq: Limonun turşuluğu turşu reflü əlamətlərini pisləşdirə bilər.

5. Mədə-bağırsaq problemləri: Bəzi insanlar xüsusilə acqarına istehlak edildikdə narahatlıq, şişkinlik və ya ishal ilə qarşılaşa bilər.

Dietoloqlar şəkərli diabet xəstələrinin qan şəkərinin səviyyəsinə təsir etdiyi üçün baldan imtina etməyi tövsiyə edir. Ürək-damar xəstəlikləri, piylənmə, yüksək triqliseridləri olan, eləcə də fiqurasına baxan və fitneslə məşğul olanlar da bu içkidən çəkinməlidirlər. Onlar üçün limonlu adi su daha uyğundur.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 6972
avatar

Fidan İlqar

Oxşar yazılar