Dietoloq giləmeyvə yeməyin nəticələrindən danışıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, dietoloq Natalya Kruqlovanın sözlərinə görə, səhhətində problem yaranmasın deyə gündə 200-300 qramdan artıq albalı yemək olmaz.
Dietoloq qeyd edib ki, giləmeyvəni həddindən artıq yemək bir sıra pozğunluqlara səbəb olur. Belə ki, albalıya həddindən artıq həvəs həzm sistemi orqanlarında narahatlıq, şişkinlik və çəki artımına gətirib çıxarır.
Mütəxəssis giləmeyvəni soyuducuda saxlamağı məsləhət görür. Ancaq bu vəziyyətdə belə, uzun müddətli saxlama üçün etibar etməməlisiniz. Vaxt keçdikcə meyvələr pisləşməyə başlayır, bu da onların rənginə görə müəyyən edilə bilər.
Albalı qəhvəyi rəngə dönübsə və giləmeyvə yumşalıbsa, bu, meyvənin vaxtının keçdiyini bildirir. Kruqlova qeyd edib ki, belə albalıdan zəhərlənmək mümkün deyil. Bununla belə, giləmeyvənin dadı pisləşəcək və vitaminlərin effekti azalacaq.