Limonlu keksin hazırlanma qaydası
12:18 28 dekabr 2020

Limonlu keksin hazırlanma qaydası

Dadı qədər ətri də sizi valeh edəcək “Limonlu keks”

madeyra

Standart kekslərdən biraz kənara çıxaraq sizə limon ətirlisinin reseptini hazırladıq. Dadı qədər ətri də sizi valeh edəcək. Çay süfrələrinizin əvəzolunmaz şirniyyatına çevriləcəyinə əminik. Elə isə diqqətiniz bizdə olsun. Lent.az həmin keksin reseptini təqdim edir.

Tərkibi üçün bizə lazım olan ərzaqlar:

2 stəkan un

4 ədəd yumurta

1/2 stəkan duru yağ

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan ilıq süd

Vanil

Qabartma tozu

1 çimdik duz

Əvvəlcə bizə lazım olan ərzaqlarımızı hazırlayırıq. Daha sonra yumurtaları dərin bir qaba qırıb mikserlə çalırıq. Yavaş-yavaş şəkər tozunu əlavə edirik. Tam ağarana qədər çalmağa davam edirik. Daha sonra alınan qarışıma süd və duru yağı əlavə edib biraz qarışdırırıq.
Limon ətri gəlməsi üçün onun qabığını rəndədən keçirib qarışıma əlavə edirik.
Qabartma tozunu və vanili una əlavə edib, ələkdən keçiririk. Ələnmiş unu qarışıma yavaş-yavaş tökərək qarışdırırıq. Un tam qarışana qədər qarışdırmağa davam edirik.
Keks qablarımızı hazırlayırıq. Qabların içərisinə kekslər yapışmasın və qabdan rahat çıxsın deyə keks üçün olan hazır kağız qabları düzürük. Daha sonra qabların içini doldururuq. Əvvəlcədən qızdırılmış sobamızda, 180 dərəcədə 10-15 dəqiqə bişiririk. Nuş olsun!

 

# 630
avatar

Lamiyə Məmmədova

Oxşar yazılar