Təyyarə yeməklərində  zərərli maddələrdən   istifadə olunur? – AÇIQLAMA
03 sentyabr 2023 13:59 (UTC +04:00)

Təyyarə yeməklərində zərərli maddələrdən istifadə olunur? – AÇIQLAMA

Uçuş zamanı yeməyin dadı tamamilə fərqli bir şəkildə qəbul edilir və buna görə də ona ləzzət vermək üçün yemək zamanı çox miqdarda duz və digər əlavələrdən istifadə olunur.

Lent.az-ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə ,  stüardessa  Selina Beddinq jurnalistlərə peşəsinin özəlliklərindən danışaraq, uçuş zamanı təyyarədə yemək sifariş etməməyə çalışdığını etiraf edib. Son çarə olaraq, ac qalacağı halda özü ilə kraker və ya meyvə aparır.

Onun sözlərinə görə, əksər aviaşirkətlər təyyarədə müxtəlif yeməklər təklif edirlər. Və ən çox sərnişinlər vetçina və pendir ilə tost və sendviç seçirlər. Bununla belə, Beddinq onu yeməməyə çağırır və salatlara üstünlük verir. O, izah edib ki, uçuş zamanı havanın aşağı təzyiqi və quruluğu səbəbindən yeməyin dadı həmişəki kimi hiss olunmur. Səbəb odur ki, kabin təzyiqinə görə dad hisslərimizin təxminən 30 faizini itiririk. Buna görə də, hava yolları üçün yemək hazırlayan şirkətlər ona daha çox duz əlavə edirlər ki, 12 min metr hündürlükdə yaxşı dad əldə edəsiniz, stüardessa qeyd edib.

Həmçinin, ləzzət artırıcılar və digər zərərli maddələr təyyarə yeməklərində istifadə olunur ki, bu da uçuş zamanı rifahın pisləşməsinə səbəb ola bilər.

Daha sağlam alternativ olaraq stüardessa tərəvəz və meyvələr təklif edir.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3497

Oxşar yazılar