Ürək-damar xəstəlikləri və demensiya riskini azaltmaq üçün italyan alimləri qidaya gül əlavə etməyi təklif ediblər.
Lent.az-ın məlumatına görə, Neapol II Frederik Universitetinin alimlərinin araşdırması Plants jurnalında dərc olunub.
Alimlər 250-dən çox bitki növü haqqında məlumatları təhlil ediblər. Elm adamları ağcaqayın çiçəklərinin istifadəsi ilə bağlı məlumatların çoxunu tapıblar. Onlar orqanizmdə iltihabın qarşısını alan və ateroskleroz və oynaq xəstəlikləri riskini azaldan bitki fenolları ilə zəngindir.
Dünyanın hər yerində (Antarktidadan başqa) rast gəlinən dandelionlar (Avropaya məxsus bitki-red.) yeməkdə də istifadə oluna bilər və antioksidant mənbəyidir. Marigoldlar antiinflamatuar, antimikrobiyal və yara yaxşılaşdırıcı xüsusiyyətlərə malikdir. Onların qan şəkəri və lipid səviyyələrini də aşağı saldığı düşünülür.
Tədqiqat bir çox xəstəliklərin qarşısının alınmasında əlavə vasitə kimi yeməli çiçəklərin potensialını ortaya qoyur. Müəlliflər çiçəklərin dərini cavanlaşdıran məhsullar istehsal etmək, yaşlılarda immuniteti artırmaq və neyrodegenerasiyanın qarşısını almaq və ya azaltmaq üçün də istifadə oluna biləcəyinə inanırlar.