Gündə 15 qram şokolad zərərsizdir, bu həddi keçməmək lazımdır.
Lent.az xəbər verir ki, bu fikri rusiyalı dietoloq Marina Apletaeva deyib.
Şokolad, mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, pəhrizdə isteyə bağlı bir məhsuldur və insan onsuz asanlıqla keçinə bilər.
Mütəxəssisin fikrincə, ən azı 50 faiz kakao olan tünd şokoladı seçmək daha yaxşıdır. Əksinə, südlüsündən imtina edilməlidir, çünki tərkibində çoxlu şəkər var.
Apletaeva həmçinin şəkərli diabet, prediabet, allergiya və ya mədə-bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkənlərə qənnadı məmulatlarından sui-istifadə etməməyi tövsiyə edib.
“Əgər şirin bir şeyi çox istəyirsinizsə, şokoladı marmelad və ya quru meyvələrlə əvəz etmək daha yaxşıdır: onların tərkibində şəkərin udulmasına mane olan pəhriz lifi var”, - mütəxəssis qeyd edib.