Qocalma prosesini sürətləndirən TƏRƏVƏZ
23 yanvar 2025 12:10 (UTC +04:00)

Qocalma prosesini sürətləndirən TƏRƏVƏZ

Dərini daha tez qocaldan tərəvəzlər var. Alimlər bunu olduqca məkrli adlandırırlar. Bu tərəvəzin müntəzəm istehlakı sağlamlığınıza son dərəcə mənfi təsir göstərə bilər.

Lent.az dərinin vəziyyətinə mənfi təsir göstərən və qocalmanı tezləşdirən tərəvəzi sizlərə təqdim edir:

Kartof yüksək glisemik indeksə malikdir, bu da qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bu, öz növbəsində, bədəndə iltihablı prosesləri təhrik edir. Və iltihab dərinin möhkəmliyinə, elastikliyinə, parlaqlığına və təravətinə cavabdeh olan son dərəcə vacib bir komponent olan kollagenin məhvinə gətirib çıxarır.

Alimlər kartof istehlakını məhdudlaşdırmağı və onu aşağı glisemik indeksi olan tərəvəzlərlə əvəz etməyi məsləhət görürlər. Bunlara brokoli, ispanaq və bolqar bibəri daxildir. Bu məhsullar qocalma prosesini ləngidən və bununla da dərini uzun müddət gənc saxlamağa kömək edən güclü dozada antioksidant birləşmələrə malikdir. Bundan əlavə, antioksidanlar hüceyrə səviyyəsində bütün bədəni yeniləməyə qadirdir.

Onu da nəzərə almaq lazımdır ki, qidalanma balanslı olmalıdır ki, yemək təkcə zövq deyil, həm də orqanizmin sağlamlığı üçün fayda gətirsin.


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1503
avatar

Xədicə ƏFQAN

Oxşar yazılar