Gərginlik pozuntusu nəticəsində yorğunluq, qorxunun yaranması, başda, əzələlərdə, qarında və müxtəlif yerlərdə qəribə ağrılar müşahidə edilir.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu isə birbaşa insan sağlamlığına mənfi təsir göstərir.
Müəyyən qidaların istehlakı gərginliyi aradan qaldırır:
1. Tünd şokolad tərkibindəki "feniletilamin" maddəsi sayəsində xoşbəxtlik hissi verir.
2. Qoz, ərik, üzüm qurusu, badam və fındıq kimi çərəzlər sinir sistemini rahatladır.
3. Avokado hormon səviyyəsini tənzimləyir.
4. Yağ səviyyəsi az olan qidalar əsəbləri sakit saxlayır.
5. Portağal, qreyfrut kimi sitrus meyvələri stress səviyyəsini aşağı salır.