Dietoloq, qastroenteroloq Nuriyyə Dianova hansı növ fəstfudların ən təhlükəsiz olmasından danışıb.
Lent.az xəbər verir ki, bu barədə o, “Sputnik” radiosuna müsahibə verib.
Onun sözlərinə görə, pizza və ya burger yeyərkən zəhərlənmə riski son dərəcə azdır, çünki bu qablar adətən avtomatlaşdırılmış xətlərdə istehsal olunur.
Dianova əlavə edib ki, burgerlər əsasən böyük, sistemli yerlərdə hazırlanır.
O əlavə edib ki, burger və pizza ən təhlükəsiz fast food növləridir. Ancaq buna baxmayaraq, onların tez-tez istifadəsi artıq çəkiyə və bəzi xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Məsələn, pizzada karbohidratlar, zülallar və yağlar yüksəkdir, lakin lif yoxdur. Buna görə xolesistit və ya pankreatit pisləşə bilər.