40 yaşdan sonra insan sağlamlığı üçün ən faydalı balıq seçilib.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər 40 yaşdan sonra bu balıq növlərini yeməyi məsləhət görür:
“Yağlı balıqlar D vitamini və B2 vitamini ilə də zəngindir. D vitamini bədənin sümük sağlamlığı üçün faydalı olan kalsium və fosforu mənimsəməsinə və saxlamasına kömək edir, B2 vitamini isə oksidləşdirici stress və sinir iltihabını azaldaraq miqrenlərə kömək edir.
Yağlı balıqlara qızılbalıq, skumbriya, sardina və tuna daxildir. Bu balıq növü bağırsaqların ətrafındakı yumşaq toxumalarda yağın olması ilə tanınır. Tərkibindəki yüksək omeqa-3 yağ turşuları sayəsində bu balıq ürək xəstəliklərinin və insultun qarşısını alır.
Qızılbalıq həm də sağlam yağlarla zəngindir. Qızıl balıqdakı omeqa-3 iltihabı azaltmağa kömək edir. Həmçinin ürək-damar, beyin sağlamlığını və idrak funksiyasını yaxşılaşdırır”.