Ağ çayın incə dadını pozmamaq üçün diqqətlə dəmləmək lazım olduğunu xatırlatmaq vacibdir. Bu sadə addımları yerinə yetirməklə siz bu unikal içkinin dadından və ətrindən həzz ala bilərsiniz.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ağ çay təkcə xüsusi dadı ilə deyil, həm də istehsal prosesi ilə seçilən unikal çay növüdür.
Digər çay növlərindən fərqli olaraq, ağ çay minimal emaldan keçərək onu ən qiymətli və bahalı içkilərdən birinə çevirir. Ağ çayın əsas tərkib hissəsi hələ qönçələrdən tam açılmamış gənc yarpaqlardır. Çayın hazırlanmasında əsas proseslərdən biri oksidləşmədir. Yarpaqlar oksigenə nə qədər uzun müddət məruz qalırsa, ləzzət daha parlaq və dərin olur. Bununla belə, ağ çayın istehsalı minimal emal tələb edir ki, bu da onu təzə və zərif dadlı edir.
Ağ çay qədim tarixə malikdir və bizə Çindən gəlib. Qədim dövrlərdə yalnız imperatorların içdiyi ən qiymətli və bahalı çay hesab olunurdu. Onun yetişdirilməsinin və hazırlanmasının sirri uzun müddət geniş ictimaiyyətə məlum deyildi.
Ağ çayın dadından və ətrindən həzz almaq üçün onu düzgün dəmləmək lazımdır. Bir fincan dadlı və ətirli ağ çay hazırlamağınıza kömək edəcək bir neçə addım:
Suyu təxminən 80 dərəcə Selsi istiliyinə qədər qızdırın. Ağ çay çox zərif olduğundan aşağı temperaturda su istifadə edilməlidir.
Hər 200 milli su üçün bir çay qaşığı ağ çay götürün. Bu, çay və su arasında düzgün nisbətə nail olmağa kömək edəcəkdir. Ağ çay yarpaqlarını çaydana və ya fincana qoyun, daha sonra isti su ilə doldurun. Çay 2-4 dəqiqə dəmlənsin. Çayın zərif dadını pozmamaq üçün onu çox bişirməmək vacibdir.
Çay dəmləndikdən sonra onu süzgəcdən və ya çay filtrindən süzün. Bir fincanda ağ çay dəmləyirsinizsə, maksimum ləzzəti saxlamaq üçün çox incə süzgəcdən istifadə etməmək daha yaxşıdır. Ağ çay həm isti, həm də soyuq halda içilə bilər. Onun zərif dadı və ətri günün istənilən vaxtı üçün uyğundur.