Şəkərli çay və ya kompotu acqarına qəbul etmək qan şəkərinin səviyyəsində kəskin artıma səbəb ola bilər ki, bu da orqanizmə mənfi təsir göstərir. Mütəxəssislər ilk yeməkdən əvvəl bir stəkan su içməyi tövsiyə edirlər ki, bu da mədəni sonrakı həzm üçün hazırlayır.
Lent.az məlumat verir ki, qəhvə və çay xüsusilə acqarına içildikdə zərərli ola bilər.
Diyetoloqlar kefir və ya rəyanka kimi turş süd məhsulları, xüsusilə mədə selikli qişası iltihablandıqda onu qıcıqlandıra bilər. Bu, narahatlıq və ağrıya səbəb ola bilər, ona görə də belə içkiləri acqarına içmək tövsiyə edilmir. Turş içkilər mədənin vəziyyətini daha da pisləşdirə bilər, ona görə də onları yeməkdən sonra qəbul etmək daha məqsədəuyğundur.
Lakin, əgər mədədə problem yoxdursa, az miqdarda süd ilə yaşıl çay və ya süd ilə qəhvə içmək olar – deyə diyetoloq əlavə edib. Amma yadda saxlamaq lazımdır ki, xüsusilə turş meyvə şirələri də mədəni qıcıqlandıra bilər. Kompot, qazlı içkilər və şəkərli çay kimi şirin içkilər də acqarına zərərli ola bilər, çünki onlar bağırsaqlarda sürətlə sorulur və qan şəkərində sıçrayışa səbəb olur. Xüsusilə diqqət edilməli olan bir məqam isə acqarına içilən spirtli içkilərdir – bu xüsusilə təhlükəlidir. Spirt tez bir zamanda qana keçir və qan şəkərində kəskin artıma, ardınca isə maddələr mübadiləsinin pozulmasına gətirib çıxarır. Unutmaq olmaz ki, səhər vaxtı spirtli içkilərin qəbulu maddələr mübadiləsinə və ümumi sağlamlığa ciddi şəkildə təsir edə bilər.