Qatıq yeməyin bu qədər xeyirli olduğunu bilirdiniz?
09 aprel 2021 19:22 (UTC +04:00)

Qatıq yeməyin bu qədər xeyirli olduğunu bilirdiniz?

Alimlər müntəzəm qatıq istehlakının qalın bağırsaq, sidik kisəsi və yemək borusu xərçənginə tutulma riskini 19 faiz azalda biləcəyini iddia edirlər.

Lent.az-ın xarici mediaya istinadla verdiyi xəbərə görə, mütəxəssislər bu cür nəticələrə müxtəlif ölkələrdən olan 1,4 milyondan çox könüllünün genişmiqyaslı analizindən sonra gəliblər.

Həkimlər qatıqın qadınlarda təzyiqi normallaşdırdığını, normal çəki və qureşənəyindən qorunmasına kömək etdiyini də bildirirlər.

Qatıq eyni zamanda ağır metal zəhərlənməsindən qoruya bilər və vitamin çatışmazlığını aradan qaldırır.

Süd məhsulunun istifadəsi üçün müəyyən qaydaların olduğu da bildirilir. Yeməkdən iki saat sonra içilməli və sonra ağzınızı yaxalamalısınız. Həm də unutmamalıyıq ki, yalnız təbii bir məhsul faydalıdır, buna görə tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3222

Oxşar yazılar

Yumurtalı kartofun  bilmədiyimiz FƏSADLARI

Yumurtalı kartofun bilmədiyimiz FƏSADLARI

17 may 2025 , 19:05
Tünd şokolad qan təzyiqini endirir

Tünd şokolad qan təzyiqini endirir

15 may 2025 , 15:50
Çay və şokolad qan təzyiqinin  azaldılmasına yardımçı ola bilər

Çay və şokolad qan təzyiqinin azaldılmasına yardımçı ola bilər

15 may 2025 , 05:33
Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

5 aprel 2025 , 18:16
Ürəyinizi  bütün xəstəliklərdən   qoruyan QİDA

Ürəyinizi bütün xəstəliklərdən qoruyan QİDA

14 fevral 2025 , 17:43
Daha  yavaş qocalmaq   üçün QOZ YEYİN

Daha yavaş qocalmaq üçün QOZ YEYİN

12 fevral 2025 , 14:41
Qreyfrut yeyəndə  orqanizminizdə   nə baş verir?

Qreyfrut yeyəndə orqanizminizdə nə baş verir?

7 fevral 2025 , 14:28
Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

6 fevral 2025 , 11:45