Kolbasa və sosiska məhsulları həm ürək-damar sistemi, həm də ümumiyyətlə sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Lent.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Sofya Eliaşeviç bildirib.
Onun sözlərinə görə kolbasa və sosiskada çoxlu duz və konservantlar var, buna görə də onların istehlakı qan təzyiqinin artmasına və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur.
Bundan əlavə, bu qidalarda doymuş yağ və natrium da yüksəkdir ki, bu da hipertansiyona və ürəyin fəaliyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Həkim onu da əlavə edib ki, kolbasa və sosiskalarda pəhriz lifinin olmaması onu yeyənlərdə həzm problemlərinə və qəbizliyə səbəb ola bilər.
Bu cür qidaların həddindən artıq istehlakı bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların balansını pozur və bu da iltihaba səbəb ola bilir.