Dietoloq Anastasiya Efimova şokolad yemək və kökəlməmək yollarını izah edib. Onun sözlərinə görə, şokoladı normada qəbul etmək xeyirlidir. Çünki tərkibində polifenollar var. Onlar mikrobiomun və immunitetin vəziyyətinə yaxşı təsir göstərir, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır, pozulmuş qlükoza vəziyyətini yaxşılaşdırır və stress səviyyəsini azaldır.
Lent.az xəbər verir ki, “aif.ru” saytı ilə söhbətində mütəxəssis qeyd edib ki, şokoladın tərkibində kakao məhsulları və şəkərin ümumi bərk maddələrinin ən azı 35%-i olmalıdır.
Onun fikrincə, kakao faizi yüksək olan yüksək keyfiyyətli tünd şokolada üstünlük vermək daha yaxşıdır.
Həkim insanları evdə şokolad ehtiyatı saxlamamağa, yalnız şüurlu şəkildə istədikləri zaman almağa çağırıb. Şokolada olan həvəsi azaltmaq üçün həkim gündə üç-beş porsiya meyvə yeməyi məsləhət görüb.
Həkim əlavə edib ki, şokoladı pəhrizinizdən xaric etməməlisiniz, sadəcə olaraq kalori, zülal, yağ və karbohidratı nəzərə alaraq pəhrizinizə daxil etməlisiniz.